Kolding Teaterforening er fortrøstningsfulde for den kommende sæson på trods af fald i teatergængere i Danmark.

Selvom der er sket en nedgang i besøgstallet hos danske teatre og danskerne vil bruge færre penge på kultur, har Kolding Teaterforening alligevel 23 forestillinger på programmet den kommende sæson. Foreningen forventer på trods af det ingen ned nedgang i salgstallene.

Åbn billede

Af Naja Kristensen

Efter godt og vel 1,5 år med et coronaramt samfund og et haltende kulturliv, hvor især de danske teatre længe har måttet lide under restriktioner og tilskuer-begrænsninger, præsenterede Koldings Teaterforening i denne måned 23 kommende forestillinger.

Forestillinger der bl.a. indeholder prominente skuespillernavne som Kurt Ravn, Waage Sandø, Peter Schrøder og Camilla Bendix. Satsningen fra Kolding teaterforening sker på trods af en faldende publikumstilgang i branchen og det faktum, at færre danskere vil bruge penge på kulturaktiviteter. Det viser ”Kulturbarometeret”, der er en måling af borgernes kulturforbrug, foretaget af Applaus for Kulturministeriet.

Optimisme hos bestyrelsesformanden

Formanden for Teaterforeningen i Kolding, Thomas Vilrich, ser dog ikke nogen faresignaler eller en kommende nedgang i foreningen. På nuværende tidspunkt har foreningen allerede solgt flere billetter sammenlignet med tidligere.

”Det går rigtig godt med vores abonnenter, der har købt flere billetter en tidligere. Jeg kan selvfølgelig aldrig spå om, hvordan løssalget kommer til at gå, men jeg frygter bestemt ikke for en nedgang i salgstallene”, siger Thomas Vilrich.  

Heller ikke i det omkringværende teatermiljø har Thomas Vilrich en opfattelse af, at det generelle besøgstal i branchen vil blive påvirket af Kulturmålingen.

”Vi har et indtryk af, at folk har savnet de aflyste forestillinger, og at de nu hungrer efter at komme ud. Så det er bestemt ikke min oplevelse, at salget er gået ned. Tværtimod faktisk.”, forklarer han

En vigtig del af kommunens kulturliv

Hos Kolding Kommunes kulturudvalg vægtes teatermiljøet højt og er en vigtig del af det kulturelle byliv, der skal være med til at danne rammerne om et attraktivt Kolding.

Merete Due Paarup (B) fra kulturudvalget kan godt se faresignalerne og den negative effekt, som undersøgelsen peger på, men håber alligevel, at det store udvalg af forestillinger, vil være med til at trække nye ansigter i teatret.

 ”Det bliver interessant at se, hvordan de nye forestillinger bliver fulgt op, og så må vi efterfølgende kigge på om der skal mere eller mindre på banen rent økonomisk, men jeg håber først og fremmest, at de nye tiltag vil få flere ud af huset og trække nye ned i teatrene.”, fortæller Merete Due Paarup fra kulturudvalget.

Fakta:

  • Danmarksstatistik viser en negativ udvikling i teatertilskuertallet, der i 2019/2020 sæson er faldet med ca. 900.000 færre tilskuere, svarende til et fald på 32 pct. sammenlignet med 2018/2019 sæsonen. Tallene fra Danmarks statistik viser en ærgerlig nedgang i tallene, hvor kun ét af de fire kvartaler har været påvirket af coronakrisen og dens omkostninger.
  • En måling af kulturbarometeret, der er en måling af borgernes kulturforbrug, foretaget af Applaus for Kulturministeriet, viser, at danskerne vil bruge færre penge på kultur den kommende tid