Bestyrelsesformanden for ungdomsskolen i Favrskov: ”Vi vil ikke flytte”

Selvom det i byrådet er bestemt, at der skal bygges en ny ungdomsskole i Favrskov kommune, har bestyrelsesformanden ikke lyst til at flytte. Byrådspolitiker vil drøfte sagen igen på baggrund af den viden.

Daniel Thorsøe Bak

I 2013 brændte ungdomsskolen i Favrskov Kommune. Siden har skolen haft en omtumlet tilværelse med forskellige lokaler. I 2021 blev det dog bestemt i byrådet, at der skal bygges en ny ungdomsskole ved kulturhuset Sløjfen i Hadsten. Det er dog en beslutning, der vækker undring hos bestyrelsesformanden Lena Leth Jensen, bestyrelsesformand i ungdomsskolen, der gerne vil blive i de nuværende midlertidige lokaler.

”Hvis vi fik lov til at gnide tre gange på Aladdins lampe, ville vi sige, at vi gerne vil blive, hvor vi er.”

”Vi er ikke utilfredse som sådan, men vi vil hellere bare blive, hvor vi er”, siger bestyrelsesformanden

Vi ser det ikke som en god løsning, men hvis byrådet er fast besluttet på det, så må vi gå i dialog og få det bedste ud af det.

Byrådspolitiker vil drøfte ny løsning

Siden beslutningen blev taget, er byggeriet af den nye ungdomsskole allerede blevet udskudt grundet dyrere materialepriser. Byggeriet skal derfor først diskuteres på ny til foråret med det nye byråd, der bliver valgt ind den 16. november i år.

Her vil det nuværende byrådsmedlem fra Konservative Charlotte Green drøfte Lena Leth Jensens ønsker. Det er på trods af, at politikeren har pointeret vigtigheden af, at den nye ungdomsskole bliver bygget ved Sløjfen i et debatindlæg.

 Hun lægger dog også vægt på en hurtig afklaring:

”Vi har brug for en afklaring hurtigst muligt. Det skylder vi byen, de unge og alle mulige andre.”

”I og med at byggeriet er blevet udskudt, kan vi drøfte muligheden for, at ungdomsskolen kan blive i de nuværende lokaler, hvis det er det, de ønsker”.

”Det vil dog være spild af penge, da vi allerede har fået tegnet den nye skole, men så må det være sådan det er,” siger byrådspolitikeren.

Før det er muligt for Charlotte Green at drøfte muligheden for at sløjfe bygningen af den nye ungdomsskole, kræver det, at hun bliver genvalgt til byrådet i Favrskov Kommune ved byrådsvalget.