Fest uden tilladelse skyld i ødelæggelse af plantebæltet i Kolding gågade

Et blomsterbed i Kolding Kommunes plantebælte på gågaden i Kolding blev lørdag den 14. august trampet ned af gæsterne til tattooforretnings private fest. En fest, der blev holdt uden tilladelse.

Af Anne Falkenberg

Staudebedet er blevet trampet godt ned foran Nordic Art tattoo. Foto: Anne Falkenberg

Nordic Art tattoo, der ligger på gågaden i Kolding, inviterede lørdag den 14. august til ”SUMMERBASH – 8 års jubilæum” med fri øl, DJ’s og tatoveringer uden tidsbestilling. Under festlighederne blev kommunens blomsterbed, et staudebed, trampet ned foran forretningen, og nu viser det sig, at festen blev holdt uden kommunens tilladelse.

Mere end 1100 personer havde vist interesse for begivenheden på Facebook. Nordic Art tattoo skrev i beskrivelsen, ”Vi glæder os, til at se jer, hvor vi igen indtager hele Søndergade, med musik og masser af hygge!”. De havde dog ikke fået søgt om tilladelse til at holde det på Søndergade.

Hvis man gerne vil holde et arrangement på offentlige arealer, skal der søges tilladelse hos kommunen. Kulturafdelingen ved Kolding Kommune, har oplyst, at Nordic Art tattoo ikke havde gjort dette.

Det overrasker Kenneth Andersen, der er ejer af Nordic Art tattoo. Han troede, at han havde alle tilladelser i orden, og kan dokumentere en tilladelse til udskænkning af alkohol fra politiet.

I forhold til den manglende tilladelse fra kommunen, erkender han dog, at han mangler den endelige tilladelse. Kenneth Andersen skriver i en besked:

”Jeg tror desværre ikke, vi har fået tilladelsen på skrift denne gang. Så andet end mundtligt, har jeg ikke noget konkret på det.”

Staudebedets fremtid

Grundet den manglende ansøgning om tilladelse vidste Kolding Kommune ikke, at festen var blevet afholdt. Ikke før de fik støjklager og klager over det ødelagte staudebed.

Vej- og Park afdelingen hos Kolding Kommune har været i kontakt med Kenneth Andersen og aftalt, at han skal betale omkostningerne for et nyt staudebed. I øjeblikket er der en anlægsgartner på sagen for at vurdere, hvad de nye stauder vil koste.

Kenneth slutter sin besked af med at skrive:

”Vi glæder os til næste år, hvor der vil komme en ny sommerfest. Og der vil vi selvfølgelig sørge for, at der ikke bliver ødelagt flere blomsterbed. Og vi vil selvfølgelig få helt styr på tilladelsen fra kommunen.”

Søndergade Syd i Kolding fik i december sidste år anlagt plantebæltet som en del af byrådets mål om at gøre midtbyen attraktiv at besøge. Foto: Anne Falkenberg