Sygeplejerskestrejken udsætter adskillige aftaler for koldingensere

Næsten 300 strejkende ansatte hos Sygehus Lillebælt har betydet, at mere end 1600 aftaler er blevet udskudt den seneste uge, viser tal fra Region Syddanmark.

Fra på lørdag af vil Kolding Sygehus få flere besøgende igen, da et hastebehandlet lovforslag vil ende sygeplejerskestrejken. Foto: Daniel Thorsøe Bak

Af Daniel Thorsøe Bak

Hvis du har en aftale på Kolding Sygehus den kommende tid, er der stor chance for, at den bliver aflyst. Tal fra Region Syddanmark viser nemlig, at sygeplejerskestrejken den seneste uge har været årsag til udsættelser af mere end 1600 aftaler hos Sygehus Lillebælt, som sygehuset i Kolding er en del af.

Det er 296 strejkende medarbejdere på Sygehus Lillebælt, der har forsaget de mange udskydelser. Den endelige opgørelse for denne uge kommer først i slutningen af ugen, men allerede onsdag blev aftale nummer 1500 udsat.

Ud af disse mange aftaler findes også udskudte operationer. Onsdag meldte Sundhedsstyrelsen ud, at der på landsplan var omkring 35.500 operationer, som er blevet rykket til en gang i fremtiden. I samme ombæring blev der fortalt, at efterslæbet kan vare i op til to år. Og det er vel og mærke, hvis konflikten ville stoppe i går.

Løsningen er snart på vej

Sygeplejerskerne har rundt i landet strejket siden den 19. juni, men det vil der komme en ende på nu. Regeringen har nemlig lavet et lovforslag, der er sendt til hastebehandling i dag. Hvis forslaget vedtages, kan det allerede træde i kraft på lørdag.

En hastebehandling af et lovforslag kræver stemmer fra tre fjerdedele af Folketinget, og det ser det ud til at få, selvom DF, Alternativet samt støttepartierne til regeringen SF og Enhedslisten vil stemme imod.

Sundhedsminister Magnus Heunicke fra Socialdemokratiet har tidligere lagt stor vægt på, at det er vigtigt, at strejken snart stopper.

”Fra uge til uge forværres situationen ganske dramatisk. Vi kan ikke køre med halv kraft. For hver uge forlænger vi puklen med ti uger vi skal have fundet en løsning, for vores sundhedsvæsen er i en uholdbar situation og kan ikke holde til det her særligt meget længere,” siger han til TV 2 i et tidligere interview.